Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Valós reformokat sürget a klímaváltozás miatt az ENSZ

Létrehozva:

Forrás: Pixabay

A klímaváltozással szembeni közös fellépést sürgette az ENSZ-főtitkár. Miként António Guterres fogalmazott: az államoknak egyesíteniük kell erőiket a globális felmelegedéssel szembeni harcban, különben a világ „elveszett”.

Guterres ennek szemléltetésére a globális koronavírus-járvánnyal szembeni nemzetközi fellépést hozta fel. „Úgy vélem, hogy a megfelelő nemzetközi koordináció hiánya miatt nem sikerült megakadályozni a vírus terjedését (…), aminek rá kell ébresztenie az országokat arra, hogy változtatniuk kell” – közölte az AFP francia hírügynökséggel kedden.

„(Az államoknak) közösen kell fellépniük a klímaváltozás fenyegetésével szemben, sokkal komolyabban, mint a járvánnyal szemben. Egzisztenciális fenyegetésről van szó a bolygóra és az életünkre nézve” – mondta a világszervezet főtitkára a Covering Climate Now nevű, az éghajlatváltozással kapcsolatos hírek fokozottabb nyomon követését kitűző globális újságírói kezdeményezés tagjainak adott interjúban.

„Vagy összefogunk, vagy elveszünk” – jelentette ki Guterres, aki valódi reformok elfogadására szólított fel az energetika, a közlekedés, a mezőgazdaság, az ipar területén, illetve az életmódban, ezek nélkül ugyanis – mint fogalmazott – „elveszünk”.

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink