Magyarország

Illegitimnek tartják, nem tárgyalnak Vidnyánszkyval az SZFE hallgatói

Published

on

Az SZFE tiltakozó diákjai felszólítják az Innovációs és Technológiai Minisztériumot (ITM) vezető Palkovics Lászlót, hívja vissza az egyetem élére kinevezett kuratóriumot – erről beszéltek szokásos napi sajtótájékoztatójukon az érintettek a Népszava beszámolója szerint.

Mint elhangzott, nem tekintik legitim tárgyalópartnernek Vidnyánszky Attilát, ezért a hallgatók nem vesznek részt azon a szerdai egyeztetésen, amelyet a Magyar Rektori Konferencia kezdeményezett a Színház- és Filmművészeti Egyetem helyzetéről.

A szervezet tájékoztatása szerint az ELTE-n tartandó szerdai egyeztetésre szóló meghívást az egyetem vezetése, az egyetem fenntartójának vezetője és az egyetemi hallgatói önkormányzat vezetője is elfogadta. Ennek ellentmondott mai sajtótájékoztatóján Csernai Mihály HÖK-vezető, aki egy hosszú levelet olvasott fel, miért nem vesz részt a hallgatók képviseletében az egyeztetésen. Szerintük Vidnyánszky Attila és a kuratórium a diákság számára illegitim, a kinevezés pedig antidemokratikus.

Pontjaikat továbbra is fenntartják, azokra nem egy tárgyalás részeként, hanem alapjaként tekintenek. Ha a kuratórium nem vesz részt az ülésen, akkor hajlandók újratárgyalni a megjelenést. Egyúttal jelezték, hogy Upor László távozó rektorhelyettes jelen lesz, vele tart majd a tiltakozók dokumentumfilmes stábja is.

Legnépszerűbb cikkeink

Exit mobile version