Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Magyarország

A kenyaiak megköszönték Orbán Viktornak, hogy önzetlenül támogattuk a projektjeiket

Létrehozva:

Egészségügyi központ és egyetemi kar is létesült a pénzből.

Levélben mondott köszönetet Orbán Viktor miniszterelnöknek Magyarország pénzügyi segítségéért Anthony Muheria, a kenyai Nyeri érseke, Gary Mueller, a Tangaza kelet-afrikai katolikus egyetem kancellárja és Tom Lalampaa, a Northern Rangelands Trust (NRT) nevű fejlesztési csoport vezérigazgatója; egyben tájékoztatást adtak a magyar támogatásból megvalósítandó projektekről – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke hétfőn.

Az egyetem vezetőjének leveléből például kiderül, hogy a számukra a Hungary Helps Programból biztosított közel 40 millió forintot egy új mezőgazdasági kar létrehozására fordítják Kisajuban, a főváros, Nairobi közelében.

Az NRT vezérigazgatója azt írta, hogy a nekik folyósított mintegy 45 millió forintnyi összeget az elmaradt észak-kenyai Biliqo és Bulesa vidékén egy egészségügyi központ fejlesztésére költik. “Ez az adomány közvetlen hatással lesz nagyon sok ember életére és életminőségére, mégpedig a kenyai társadalom legsérülékenyebb rétegei, a nők és a gyerekek körében” – fogalmazott a vezérigazgató.

Magyarország 2017 elején indult humanitárius segítségnyújtási keretprogramja több mint 70 ezer, válságrégióban élő embernek, köztük kiemelten üldözött keresztényeknek tette lehetővé a helyben maradást, ezzel csökkentve az Európára és hazánkra nehezedő migrációs nyomást. A Hungary Helps Program alapelve, hogy a segítséget kell odavinni, ahol a baj van, nem a bajt idehozni – emlékeztetett Havasi Bertalan.

Legnépszerűbb cikkeink