Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Német tudósító lett a Fidesz-közeli médiaiskola vezetője

Létrehozva:

Boris Kalnoky

Aki egyben a Die Welt és a Die Presse magyarországi tudósítója.

Szeptembertől Boris Kálnoky vezeti a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Média Iskoláját – közölte Facebook oldalán a Telex, a távozó indexesek formálódó hírportálja. Az információt az MCC Kommunikációs igazgatósága kérdésükre megerősítette; hozzátették: Kalnoky újságírást is fog tanítani az intézményben.

Az MCC egy tehetséggondozó intézmény, amely Kárpát-medencében nyújt kiegészítő oktatást általános- és középiskolásoknak, valamint egyetemistáknak. Az intézmény több szálon kötődik a Fideszhez. Alapítója a Habony Árpád hitelezőjeként is elhíresült Tombor András, akit a Fidesz „mindenes háttéremberének” is tartanak; kuratóriumának elnöke Orbán Balázs, a Miniszterelnökség miniszterhelyettese – írja a Telex.

Tavasszal, a veszélyhelyzet idején az állam a kormánytöbbség szavazataival ingyen átadott 290 milliárd forintnyi Mol- illetve Richter Gedeon-részvényeket az MCC-nek. Információnk szerint az MCC feltőkésítésével a kormány a Fidesz értékrendjével harmonizáló egyfajta ellen-CEU-t akar építeni az oktatási intézményből.

A kollégium Média Iskolájának élére kerülő Boris Kálnoky évtizedek óta tudósít a Balkán és Közel-Kelet mellett Magyarországról is a tekintélyes német konzervatív Die Welt és az osztrák Die Presse című lapoknak.

A hírrel kapcsolatban a Telex kereste Kálnoky-t is, akitől azt kérdezték, hogy összeegyeztethetőnek tartja-e tudósítói szerepét a kormányközeli MCC-ben vállalt munkájával, azonban írásuk megjelenéséig nem kaptak választ.

 

Legnépszerűbb cikkeink