Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Magyarország

Enyhébb büntetést kap a futónőre támadó férfi

Pesti Hírlap

Létrehozva:

Shutterstock

A bíró indokoláskor azt mondta, a férfi kóros részegségi állapota csökkenti a vádlott felelősségét.

Enyhítettek a Makai Viktória futónőre támadó férfi büntetésén, de fogház helyett börtönbe kell mennie – számolt be róla az RTL Híradó.

A férfi 2018 októberében brutálisan bántalmazta, ököllel ütötte az arcát, hajánál fogva húzta, majd megpróbálta megerőszakolni az éppen edzést tartó Makai Viktóriát. Az asszonyt végül a férje mentette meg. A támadót később otthonában meztelenül a hűtő mögé bújva találták meg a rendőrök. Szexuális erőszak és súlyos testi sértés bűntette miatt emeltek vádat ellene. A szakértők szerint a férfi az úgynevezett kóros részegség állapotban támadt. Védője szerint a férfi emiatt nem tudta, mit tesz. Az elsőfokú bíróság szerint ez nem mentség arra, amit tett, ezért tavaly 4 és fél év fogházra ítélték. Csütörtökön viszont a Fővárosi Ítélőtábla jogerősen 3 és fél éves börtönbüntetésre ítélte. A bíró indokoláskor azt mondta, az, hogy a férfi kórosan részeg volt, csökkenti a vádlott felelősségét. A futónő és ügyvédje szerint ez a büntetés túl kevés.

“Az ügyfelem bízott egy súlyosabb ítéletben, ez nem is titok. Álláspontunk szerint annak a társadalom felé az üzenetértéke is sokkal világosabb lett volna” – indokolta Enzsöl Péter, Makai Viktória jogi képviselője.
A futónő és családja is pszichológushoz jár a támadás óta.

Folytatás

Legnépszerűbb cikkeink