Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Szlovéniába utazik Orbán Viktor

Létrehozva:

A szlovéniai Bledben vesz részt a 15. Bled Stratégiai Fórum nemzetközi konferencián.

Mint Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke elmondta: az idei konferenciát a koronavírus utáni világ kihívásai és lehetőségei, valamint a brexit jegyében tartják meg számos ország állam- és kormányfője részvételével.

A hétfő délelőtti, angol nyelven zajló fórumon Orbán Viktoron kívül Aleksandar Vucic, Szerbia elnöke, Andrej Babis cseh, Janez Jansa szlovén, Mateusz Morawiecki lengyel, Andrej Plenkovic horvát és Bojko Boriszov bolgár miniszterelnök személyesen, Giuseppe Conte olasz kormányfő, Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke és Kristalina Georgieva, a Nemzetközi Valutaalap igazgatója pedig online kapcsolaton keresztül cserélnek eszmét a szomszédsági, regionális és globális ügyekről.

A sajtófőnök hozzátette: a bledi fórum eseményei hétfőn élőben követhetők lesznek a https://bledstrategicforum.org honlapon.

Havasi Bertalan tájékoztatása szerint Orbán Viktor miniszterelnök kétoldalú tárgyalásokat is folytat majd a cseh, a horvát és a szlovén miniszterelnökkel, valamint a szlovéniai magyarság képviselőivel.

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink