Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Udvaros Dorottya kiállt Zsámbéki Gábor mellett

Létrehozva:

A Nemzeti Színház Kossuth-díjas művésznője nem szeretné, ha a nevét Ascher Tamás, Székely Gábor vagy Zsámbéki Gábor elleni támadásra használná bárki.

Bár név szerint nem említi, Vidnyánszky Attilának is szólhat Udvaros Dorottya levele, amelyet a Nemzeti Színház Kossuth-díjas színművésze a Színház Online szerkesztőségéhez juttatott el. Ismeretes, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) új kuratóriumi elnökévé kinevezett Vidnyánszky a Kossuth Rádiónak adott múlt heti interjújában beszélt arról, hogy csak egy „hangos, liberális bagázs” tiltakozik. „Nagyon komoly nemzetközi háttérhatalom és hálózat szervezkedik, egy liberális kör. A szakma tele van történetekkel, hogyan lehetetlenítettek el embereket. Básti Juli, Udvaros Dorottya vagy Blaskó Péter maga mesélte nekem, hogy egyből rosszabb színésznek minősítették őket az általam vezetett Nemzeti tagjaként” – mondta Vidnyánszky.

Udvaros nem említette, milyen támadások érték az elmúlt időben – így jelenlegi igazgatója, Vidnyánszky Attila részéről – egykori mestereit, de határozottan jelezte, kiváló művésznek tartja Ascher Tamást, Zsámbéki Gábort és Székely Gábort is, és büszke arra, hogy együtt dolgozhatott velük.

„Szeretve tisztelt Kollégáim, Alkotótársaim, Színészek, Rendezők, Barátaim! Fontosnak tartom, hogy tudjátok: sehol és senkitől nem tapasztaltam, sem kollégáktól, sem nézőktől, hogy rosszabb színésznek minősítettek volna azért, mert a Nemzeti Színház tagja vagyok! Székely Gábort a mesteremnek tekintem! Zsámbéki Gáborral együtt hozták létre a budapesti Katona József Színházat, amelynek alapító tagja voltam. Volt szerencsém többször dolgozni Ascher Tamással is. Ők meghatározták a pályámat, a színészi életemet, a munkához való viszonyomat. Büszke vagyok erre!” – írta a színésznő, a végén még hangsúlyozva, nem szeretné, „ha bárki bármilyen formában felhasználná a nevemet ezek ellen a nagyszerű színházi alkotók ellen”.

Legnépszerűbb cikkeink