Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Karácsony: sunnyog a kormány az M0-s híd felújításáról

Létrehozva:

Az M0-s Hárosi Duna-hídjának húzódó felújításáról írt Karácsony Gergely. Állítása szerint a felújítás elhúzódása túlterheli az Erzsébet hídat és dugókhoz vezet a belvárosban. A főpolgármester szerint a kormánynak hídfelújítással kapcsolatban a saját portája előtt kéne sepregetni.

„Két éve húzódik már, úgy volt, hogy májusban átadják, majd a terhelési próbák után hirtelen megint le kellett zárni. Azóta se a városvezetés, se a közvélemény nem tudja, mi történt. A kormányzati emberek általában nagyon ékesszólóan osztogatják a tanácsaikat és a megjegyzéseiket a fővárosi városvezetésnek, hogyan kell hidat felújítani. Ám a kormányzati hídfelújítás ügyében csak a sunnyogás megy” – írta ki közösségi oldalára a főpolgármester.

Security Check Required

No Description

 

Pedig az M0-s híd kulcsfontosságú a budapesti közlekedés szempontjából. A csatolt ábrából látszik, hogy a híd májusi lezárása után megtöbbszöröződött az Erzsébet híd forgalma, azt pedig minden budapesti tudja, hogy ha beáll az Erzsébet híd, akkor dugó van a Rákóczi úttól egészen a Hegyalja útig. A kormányzati beruházás elhúzódása miatt napközben, most iskolaszünetben is, állandóak a közlekedési dugók a környéken.

„Nem várunk mást, csak a Lánchíd ügyében oly sokszor gyakorolt kormányzati magabiztosságot” – írja Karácsony, aki figyelmeztet arra, hogy az augusztus közepére ígért válaszokat még mindig nem kapták meg a kormánytól.

 

Legnépszerűbb cikkeink