Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Vidnyánszky lemondását sürgeti a “mostohalánya”

Létrehozva:

Sodró Eliza arra kéri Vidnyánszkyt, mondjon le az SZFE kuratóriumából.

Fontos vagy, Papa! Megkerülhetetlenül fontos. Ezért is érzem kötelességemnek, hogy megosszam veled, mi nyomja a szívem – írta Sodró Eliza színésznő a Facebookon Vidnyánszky Attilának.

A magát a rendező-színigazgató mostohalányának nevező szerző hosszú nyílt levelében Vidnyánszky lemondását szorgalmazza a Színház- és Filművészeti Egyetemt tulajdonló alapítvány kuratóriumának éléről:

“Elvállaltad ezt az SZFE-s kuratóriumi elnökségi posztot, és azt látom kínlódsz. Kínlódsz, hogy megértesd magad.  Nem érted, miért lázadnak ellened a fiatalok, csak sejtéseid vannak, melyeket sajnos tényként kezelsz.  Úgy érzed, hergelik őket ellened a tanárok, vagy a „bagázs”… Kettős mércét emlegetsz és azt hiszed, te nem esel ebbe a hibába.”

A színésznő hosszan fejtegeti, hogy Vidnyánszky nem ismeri a közeget és nem tudja, mihez adta a nevét, és többször megismétli, hogy mondjon le a posztról:

“Kérlek könyörögve, hogy mondj le az SZFE kuratóriumának bármilyen posztjáról! Papa! Nem látod át a dolgokat, mert egy elefántcsonttoronyból figyeled az eseményeket és csak a nagyszerű rendezői fantáziádra hagyatkozol. Nem ismered a traumáinkat! Gyere le közénk, beszélgess, ismerkedj, rendezz, dolgozz idegen terepen, és mi beszélni fogunk, te pedig csodálkozni, tájékozódni, barátkozni!

Tudod papa én minden este az óédesistenem és a mossegítsmegmária után elmondom miért kérek bocsánatot, mit köszönök meg, és miben kérek segítséget a Jóistentől. Nem tudom, a Jóisten foglalkozik-e még velem, de most comingoutolok, én minden este azt kérem, hogy fordítson téged vissza hozzánk. Hogy ne politikusokkal barátkozz, hanem velünk. Szakmabeliekkel.”

Security Check Required

No Description

Legnépszerűbb cikkeink