Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Fideszes politikusokat vádol Simonka György

Létrehozva:

A csalással vádolt Simonka György Fideszből való kizárását kezdeményezte Ruck Márton, amelyre Simonka azt válaszolta közösségi oldalán, hogy ő korábban kezdeményezte Ruck kizárását mivel „óriási pénzeket kerestek” különböző fejlesztésekből és még a DK-Jobbikkal is összeálltak.

Simonka György országgyűlési képviselő kizárását kezdeményezte a Fideszből szerdán Ruck Márton, a Fidesz-MPSZ medgyesegyházi csoportelnöke, Békés megye 4. számú országgyűlési választókerülete fideszes választókerületi tanácsának tagja, miután az ügyészség vádat emelt párttársa ellen. Ruck indoklása szerint a Fidesz alapszabálya szerint kizárható, aki a „Szövetség Alapszabályát, programját, a Szövetség érdekeit, illetve jó hírét súlyosan sértő magatartást tanúsít”.

Simonka nem sokáig maradt adós a válasszal. Közösségi oldalán jelentette be, hogy ő korábban kezdeményezte Ruck Márton és Kraller József kizárását a pártból. Mint írja: „A Dél-Békési térségben az elmúlt években soha nem látott mértékű fejlesztések indultak el, minden területen. […] A Ruck Mártonhoz és Kraller Józsefhez tartozó körök ezeken a projekteken óriási pénzeket kerestek, de nekik ez sem volt elég, ezért átálltak a Galló Ferenc által irányított, Jobbik-DK ellenzéki összefogás zsoldosának és ebből a csapatból próbálnak meg most újból mindent kizsigerelni. […] Ezt nem tűrhettem szó nélkül és többedmagammal a napokban kezdeményeztük mindkettőjük Fideszből történő kizárását.” A politikus hozzátette: „Ruck Márton indoklásával kapcsolatban csak annyit, hogy az ő tevékenységével kapcsolatban én még nem tettem vallomást, majd októberben, amikor elkezdődik végre az érdemi tárgyalás, akkor fogok.”

Security Check Required

No Description

Legnépszerűbb cikkeink