Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Nem hagyja el londoni klubját a mellőzött török-német futballsztár

Létrehozva:

Özil az utolsó napig kitölti a szerződését az Arsenalnál. Korábban visszautasította a fizetéscsökkentést is.

Mellőzése ellenére a világbajnok Mesut Özil okvetlenül kitölti még egy évig élő szerződését az Arsenal futballklubnál.

„Az utolsó napig kitöltöm a szerződésemet. Ha egy klub el akar küldeni egy játékost, de ő elutasítja ezt, akkor a klubnak el kell fogadnia. Én pedig nem akarok innen elmenni” – jelentette ki a német középpályás.

A 31 éves labdarúgó Mikel Arteta vezetőedző decemberi érkezése óta kegyvesztett lett. Az elmúlt bajnoki szezonban 38 meccsből csak 18-on lépett pályára, és az Ágyúsok annál is inkább meg akarnak tőle szabadulni, mert klubrekordot jelentő módon

heti 350 ezer fontot, 133 millió forintot keres.

A játékos emiatt a szurkolók céltáblájává vált, mivel az Arsenal a múlt héten – a koronavírus-járvány gazdasági hatásaira hivatkozva – bejelentette, hogy 55 munkahelyet megszüntet.

Özil arról is beszélt, hogy miért utasította vissza a fizetéscsökkentést a járványhelyzet alatt: „Nem közöltek velünk elég információt, csak alá kellett volna írnunk. Ez főként a fiatal játékosokkal szemben nem lett volna fair. Nemcsak én álltam ellen, de csak az én nevem került ki a sajtóba” – közölte a 92-szeres válogatott középpályás, aki 2013-ban érkezett Londonba a Real Madridtól. (MTI)

Legnépszerűbb cikkeink