Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

A szegedi Fidesz leváltotta az Orbán Viktor által kijelölt vezetőjét

Létrehozva:

Megismétlik a szavazást, amíg ki nem jön a megfelelő eredmény.

A Fidesz országos vezetése Bartók Csabát javasolta a párt szegedi 1. választókerületében az elnöki posztra, a kedden azonban helyette Bodó Imrét szavazta meg a helyi elnökség.

Bartók egy interjúban már hetekkel korábban kész tényként beszélt arról, hogy Orbán Viktor őt nevezte ki a választókerület élére. A Szegeder.hu helyi lap információi szerint a kedden megtartott vk-elnökségi ülésen a sportolóból lett politikus, Bartók Csaba 5-4-re vesztett a 2007 és 2014 között országgyűlési képviselő Bodó ellen.

A 24.hu értesülése szerint a vk-elnökséget a következő hetekben újra összehívják, és megismétlik a szavazást. Az akkor születő eredményét felterjesztik majd a Fidesz országos elnöksége elé jóváhagyásra. Amennyiben Orbánék elégedetlenek a helyiek által javasolt személlyel, felülírhatják a döntést.

A Fideszben a választókerületi elnöki poszt birtokosa szinte biztosan a párt képviselő-jelöltje lesz a következő parlamenti választáson. Bartók 2 éve kiakpott Szabó Sándortól, MSZP-Párbeszéd-jelöltjétől. (24.hu)

Legnépszerűbb cikkeink