Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Rossz minőségű maszkokat hozott egy szlovák kamion

Létrehozva:

A NAV lefoglalta a Batman-, Pókember-, Vasember-, Amerika kapitány figurákkal, és hamis papucsokkal együtt.

Több mint százezer rossz minőségű egészségügyi védőfelszerelést és egyéb, hamis termékeket találtak egy szlovák kamionban a NAV emberei. Az ügyben rossz minőségű termék forgalomba hozatala, valamint iparjogvédelmi és szerzői jogok megsértésének gyanúja miatt indult eljárás – közölte a szervezet a Facebookon.

A pénzügyőrök tételes ellenőrzésre választottak ki egy szlovák járművet az M1-es autópályán, Hegyeshalom közelében. A kamion rakteréből több mint százezer különféle egészségügyi védőfelszerelés, elsősorban maszkok, illetve kesztyűk és műanyag arcvédők kerültek elő. A védőeszközök az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) véleménye szerint nem feleltek meg a minőségi, illetve megfelelőségi előírásoknak.

A NAV az összesen mintegy harmincmillió forint értékű védőfelszerelést átadta a rendőrségnek és rossz minőségű termék forgalomba hozatala bűncselekmény gyanúja miatt feljelentést tett.

A védőeszközök mellett a szállítmány több mint ezer pár, szemmel láthatóan hamis Crocs-papucsot, valamint száz, szerzői jogvédett figurát (Batman, Pókember, Vasember, Amerika kapitány) tartalmazó nyakláncot és karkötőt is rejtett. Becslés alapján a hamisítványokkal mintegy hatmillió forint kárt okoztak.

A hamis termékeket lefoglalták és iparjogvédelmi jogok, valamint szerzői jogok megsértésének gyanúja miatt indítottak nyomozást.

Security Check Required

No Description

Legnépszerűbb cikkeink