Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Erdei Zsolt rosszul lett, nem bírta a feszültséget

Létrehozva:

De a lemondását saját állítása szerint már majdnem 3 hete beadta.

Bajkai István, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke az állami tévé péntek reggeli műsorában beszélt a késő estébe nyúló csütörtöki ülésen történtekről. A fideszes országgyűlési képviselő elmondta, váratlanul érte az amatőrök és a profik között is világbajnok korábbi öklöző döntése (Erdei Zsolt korábbi elnök lemondott szakmai társelnöki pozíciójáról), mivel július közepén még személyesen tárgyalt vele arról, hogy milyen feladatok várnak rájuk a jövőben és mik a terveik.

Erdei lemondását azután jelentették be, hogy az elnökség Bertók Róbertet nevezte ki a válogatott szövetségi kapitányának, ezért azt lehetett gondolni, a kettő között összefüggés van.

Árnyalja a képet a korábbi világbajnok a Magyar Nemzet adott nyilatkozata, amelyből az derül ki, nincs ilyen összefüggés, mert ő is egyetértett Bertók kinevezésével.

Ugyanakkor lemondása  az elnök számára már csak azért sem lehetett váratlan, mert

saját állítása szerint már július 20-án beadta írásban.

Bár arra azóta sem kapott semmilyen reakciót. Erdei a lapnak azzal indokolta a lemondását, hogy

„nagyobb bizalmat vártam el az elnökségtől. Olyan feszültségben éltem, amiben nem tudtam tovább létezni”.

Erdei részt sem vett az elnökségi ülésen, mert előző nap rosszul lett a MÖSZ irodájában, a szövetségi kapitányról és a főtitkárról határozó elnökségi ülés előtt. A lap szerint a jelenlévők komolyan aggódtak a mindössze 46 éves egykori sportoló egészségéért.

A volt bokszoló erről ezt mondta:

„Szerdán migrénes fejfájás tört rám, életemben nem fordult elő velem ilyesmi. Hányásig fájt a fejem. Nagyon kiborított ez az évek óta tartó hercehurca.”

Legnépszerűbb cikkeink