Magyarország

Túljárt a csepeli nő az unokázós csaló eszén

Published

on

Kép: Shutterstock

A futárt nem 1,5 millió forint várta a háznál, hanem egy csapat rendőr.

Civil ruhás nyomozók lepték el Királyerdő utcáit szombaton. Egy 71 éves nőt éppen telefonon tartott szóval egy csaló, aki a nő fiának kiadva magát próbálta megszerezni a megtakarított pénzét.

A rendőröket a nő fia értesítette, aki elmondta, hogy édesanyja vezetékes telefonján kapott hívást egy ismeretlen férfitől. Az ismeretlen azt mondta, bajba került, megverték és segítségre van szüksége. Az asszony rögtön tudta, hogy nem a fiával beszél, így amíg vonalban maradt, értesítette őt is. A mit sem sejtő csaló ezután a nőt megpróbálta rávenni, hogy szedjen össze 1,5 millió forintot, és adja át egy futárnak.

Míg az asszony a telefonálót szóval tartotta, a csepeli rendőrök több civil egységgel elfoglalták a környező utcákat, az akciót irányító készenléti csoportvezető pedig felment az asszony lakására, hogy a beszélgetést hallgatva tudja koordinálni a házhoz érkező futár elfogását. 15 órakor egy taxi érkezett a házhoz, amiből egy telefonáló férfi szállt ki, és egyenesen a ház előtt várakozó nőhöz sietett. A rendőrök ekkor lecsaptak a 42 éves K. Tihamérra, elfogták és megbilincselték, később pedig ki is hallgatták.

K. Tihamér letartóztatását kedden elrendelték, de a férfi jelenleg még ismeretlen társát egyelőre keresik a rendőrök.

Legnépszerűbb cikkeink

Exit mobile version