Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Tombol a járvány a Kárpátaljával szomszédos Lviv megyében

Létrehozva:

Fotó: Maxym Marusenko / NurPhoto

A nyugat-ukrajnai megye nagyban hozzájárult ahhoz, hogy ismét megdőlt az országos rekord.

Kedden 1279 új fertőzöttet regisztráltak Ukrajnában, ezzel megdőlt a napi fertőzöttek rekordja – írja az MTI. A legtöbb új beteget, 156-ot a nyugat-ukrajnai Lviv megyéből jelentették, és Kijevben is 150 új beteget találtak. A kórházi ápolásra szorulók száma is kiugróan megemelkedett: Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter elmondta, előző nap rekordszámú, 293 Covid–19-beteget kellett kórházba szállítani az országban, 24-en pedig belehaltak a COVID–19 betegségbe.

Lviv megyében az igazolt fertőzöttek száma elérte a 10 223-at, az elhunytaké pedig két újabb áldozattal 275-re nőtt. Kárpátalján 78 új esetet azonosítottak, az áldozatok száma pedig 210-re emelkedett. A múlt héten vörös besorolást kapott Nyugat-Ukrajnában két nagyváros, Ternopil és Luck, amelyeken a vonatok megállás nélkül hajtanak át az állami vasúttársaság döntése értelmében.

Jelenleg 32 175 beteget kezelnek koronavírus-fertőzés miatt, közülük több mint háromezren kárpátaljaiak. Az elmúlt egy hétben – vasárnap kivételével – minden nap több mint ezer új fertőzöttet azonosítottak Ukrajnában.

 

Legnépszerűbb cikkeink