Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Magyar Nemzet: Többlépcsős leépítés jöhet a magyar Tescónál

Létrehozva:

A lap londoni forrásból értesült a cégen belüli változásokról.

Csoportos létszámleépítések következhetnek a magyar Tescókban, több hullámban – értesült a Magyar Nemzet. A lap úgy tudja, hogy feszült a hangulat a Tesco londoni anyavállalatánál: úgy tűnik, az ottani tőzsdén jegyzett vállalat tulajdonosai a vártnál kedvezőtlenebb hírekre számíthatnak.

Londoni forrásuk azt jelezte, hogy a jelentés egyes konkrétumai már ismertek a központban, de a megszűnő lengyel vonal mellett a magyar leányvállalatot is magába foglaló Tesco Europa csoport többi tagjánál még nincsenek végleges számokon alapuló döntések. A Tesco a nyár elején már döntött a lengyelországi kivonulásról.

Az eddigi adatsorok rosszabbak a vártnál, ezért egyre nagyobb az esélye, hogy elkerülhetetlenek lesznek további drasztikus lépések legkésőbb az aktuális üzleti év végéig. A fordulatot a szeptemberre véglegessé váló belső átvilágításról szóló jelentés hozhatja Londonból, ami a Magyar Nemzet forrása szerint a pesszimista válságstratégiát léptetheti életbe. Ez a 15 ezer magyar munkavállalót foglalkoztató leányvállalat esetében a legnagyobb havi kiadásként számon tartott bérköltségek megvágását jelentheti, vagyis nagyobb arányú, több hullámban megvalósítható létszámleépítéseket – mondta az anyavállalat alkalmazottja.

Legnépszerűbb cikkeink