Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Koronavírus: Romániában több mint 1200 fertőzöttet találtak

Létrehozva:

A negatív csúcsrekordok még az 1200 új fertőzött ellenére sem dőltek meg. 

A stratégiai kommunikációs törzs szombati összesítése szerint az utóbbi 24 órában újabb 1225 embernél mutatták ki a Covid-19-et, így második napja enyhe csökkenést mutatott a napi fertőzésszám. A járvány terjedésének lassulását jelzi, hogy a szombati növekmény már csak 15 százalékkal haladja meg az utóbbi két hét napi átlagát, ahhoz képest, hogy múlt héten még a napi fertőzésszám rendre túllépte az előző két hét átlagának másfélszeresét.

Az utóbbi 24 órában további 36 koronavírusos beteg halt meg: ez viszont csaknem 45 százalékkal haladja meg az utóbbi két hét átlagát. Romániában eddig 2379 áldozatot követelt a járvány.

Az országban 22 386-ra nőtt a beazonosított és jelenleg is aktív fertőzések száma. Bár továbbra is több mint háromszor annyi új fertőzést diagnosztizálnak naponta, mint ahányat gyógyultnak nyilvánítanak. Valamelyest csökkent mind a kórházban ápolt fertőzöttek száma (7445), mind az intenzív terápián kezelt súlyos eseteké (401) is.

Több mint 16 ezer ember van házi karanténban Romániában. A hatóságok két Arges és négy Arad megyei falut helyeztek szombaton 14 napos vesztegzár alá, mert az említett településeken az ezer lakosra jutó fertőzések száma meghaladta a hármat.

Augusztus elsejétől Románia megyéinek csaknem felében – köztük a legtöbb tengerparti üdülővel rendelkező Konstanca megyében – kötelezővé vált a maszkviselés a kültéri zsúfolt helyeken is. (MTI)

Legnépszerűbb cikkeink