Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

412 aktív járványgócot tartanak nyilván Spanyolországban

Létrehozva:

Nagy részük az északkeleti régióban található, a zöldség-  és gyümölcstermesztésben dolgozók veszélyezetetettek.

4870 fertőzöttel összesen 412 járványgócról tud a spanyol egészségügyi minisztérium – írja az MTI. Salvador Illa tárcavezető szerint a járványgócok többségét az illetékes egészségügyi hatóságok ellenőrzés alatt tartják.

Felhívta a figyelmet a közösségi viselkedés megváltozott formájára: a gócok kialakulásának egyik komoly forrását jelentik a nagy családi összejövetelek, ünnepségek, bulik és a szórakozóhelyek. A járványgócok 24 százalékát munkahelyi környezetben, elsősorban a zöldség- és gyümölcstermesztésben dolgozók között mutatták ki. A feltárt esetek 60 százaléka tünetmentes, ami jól mutatja a kontaktkutatás és a korai felismerés hatékonyságát.

Illa azt is elmondta, hogy a spanyol repülőterek üzemeltetéséért felelő Aena vállalat megerősítette a biztonsági intézkedéseket a légikikötőkben.

Az egészségügyi minisztérium által közölt hivatalos adatok szerint az elmúlt egy napban több mint 1200 új fertőzöttet regisztráltak, így a PCR-tesztekkel eddig igazolt esetek száma meghaladta a 285 ezret. A fertőzésnek tíz halálos áldozata volt az elmúlt hét napban, eddig több mint 28 ezren veszítették életüket.

 

Legnépszerűbb cikkeink