Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Kizárta a Jobbik Varga-Damm Andreát

Létrehozva:

Ezt a politikus közölte sajtótájékoztatón, és azt is, a Jobbik a Párbeszédből importál tagokat, a párt elvesztette értékorientáltságát.

Kizárta soraiból a Jobbik Varga-Damm Andreát, aki a tavaszi parlamenti ciklusban lépett ki az ellenzéki párt parlamenti frakciójából, írja az MTI. Ezt a politikus közölte pénteken, egy más témában tartott sajtótájékoztatóján. A frakcióból nemrég kilépett korábbi két érintettről mindössze annyit árult el: „Farkas Gergelyt egyszer sem zárták ki, de Sneider Tamást kétszer” is.

Varga-Damm Andrea elmondta: kizárásáról a múlt héten kapott levelet, amelyet senki nem írt alá. „Tárgyalást nem tartottak, nem akartak a szemembe nézni, a gyávaság útját választották a párt vezető tisztségviselői” – közölte.

A döntés ellen nem fellebbez, mivel az elmúlt hét eseményei számára azt bizonyították, hogy a Jobbik teljes mértékben elvesztette értékorientáltságát. „Hogy már a Párbeszédből importálnak tagokat, hogy azt lehessen mondani: tagsága van a pártnak, hogy a VII. kerületben igazi jobbikosokat fosztanak meg tisztségüktől és ejtőernyősöknek adják át a pozíciójukat, azt jelenti, hogy már nincs jobbikos küldetés” – mondta Varga-Damm Andrea, hozzátéve: mindezt árulásnak tartja.

Emlékeztetett: a Jobbik alapszabálya előírja, hogy volt MSZP-, SZDSZ- vagy MDF-tagok nem lehetnek a párt tagjai, a Párbeszéd pedig az MSZP listájáról jutott a parlamentbe. A Jobbik frakciójából idén kilépett öt képviselő esetleges platformjának kialakításáról annyit közölt, hogy tárgyalások zajlanak, ígérni azonban egyelőre semmit nem tud.

Legnépszerűbb cikkeink