Magyarország

Kirúgták az Index főszerkesztőjét

Published

on

Még nem tudni ki lesz az utódja, de az kiderült, hogy az igazgatóságban is vannak változások. 

„Az Index.hu Zrt. igazgatósága mérlegelte az elmúlt időszak eseményeit, és az igazgatóság elnöke a mai napon kezdeményezte Dull Szabolcs főszerkesztő munkaviszonyának rendes felmondással történő megszüntetését” – írja közleményében Bodolai László, az igazgatóság elnöke. Azt egyelőre még nem tudni, hogy ki lép a helyére.

Bodolai az Index munkatársainak eljuttatott közleményében kiemelte, hogy a lap politikai függetlensége nem volt és most sincs veszélyben, egy belső aggódás által generált bizonytalanság gazdasági hatása a legnagyobb veszély ami leselkedik rájuk.

A főszerkesztő menesztésének indoklásában Bodolai azt írja: “az utóbbi napok megmutatták, hogy a főszerkesztőnek nem volt módja a piaci helyzetet kedvezőtlenül befolyásoló belső folyamatokat megállítani vagy kontrollálni, ezért döntöttem a menesztéséről.”

A közleményből az is kiderült, hogy a korábban megüresedett vezérigazgató posztra Szombathy Pál igazgatósági tagot kérték fel. A mai nappal bekerült a társaság igazgatóságába Sztankóczy András, jogász, újságíró is, amire azért volt szükség, mert múlt héten az igazgatóságból az Indamédia két vezetője is távozott.

Legnépszerűbb cikkeink

Exit mobile version