Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Karácsony: Nem a Türk Tanács, a kipcsakok közössége, hanem az Európai Unió tud segíteni

Létrehozva:

A főpolgármester kommentálta az EU-csúcson történteket. Budapestnek is jár a pluszforrásból, és a Párbeszéd-politikus Navracsics Tibor egykori fideszes EU-biztosnak is igazat adott.

Karácsony Gergely főpolgármester is reagált a maratoni EU-csúcsra és a külföldi kommentárok szerint is jelentős orbáni eredményekre. Karácsony azt írja a Facebookon, a létrejött megállapodás „kedvező Magyarország számára, de korántsem olyan kedvező a magyar kormánynak”. Mert a kormány nem egyenlő Magyarországgal – bővebben nem fejti ki a gondolatmenetet.

„És ezzel egyszer és mindenkorra kiradírozhatunk egy sokat sulykolt hazugságot is:

nem a Türk Tanács, nem a kipcsakok közössége, nem is a keleti autokráciák, hanem az Európai Unió tud és akar segíteni. És pont.”

Karácsony szerint a kiharcolt pénzekből programok kell induljanak, amelyekbe be kell vonni az önkormányzatokat is.

„Fontos, hogy a pénz korrupciótól, csalásoktól mentes felhasználása ellenőrizhető legyen. Nevezhetjük ezt akár jogállami mechanizmusnak is, de magyar nemzeti érdeknek mindenképpen.”

Budapest magától értetődően tart igényt a pénz felhasználásának folyamatában való részvételre. „És legyen világos: Budapestnek, szemben a kormánnyal, egyáltalán nincs ellenére a jogállami normák betartása. Mert nekünk ez hitünkből, meggyőződésünkből fakad.”

Karácsony úgy zárja: „Legyen igaza Navracsics Tibornak: a nyertes az Európai Unió. Mert ezzel nyer minden európai magyar demokrata is.”

Legnépszerűbb cikkeink