Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Márki-Zay: a Fidesszel való együttműködés nem lehet egy ellenzéki város érdeke

Létrehozva:

Nem tartja helyesnek Márki-Zay Péter, hogy Karácsony Gergely főpolgármester nem vállalja az ellenzéki miniszterelnök-jelöltséget.

Hódmezővásárhely polgármestere szerint abban ugyan teljesen igaza van Karácsonynak, hogy most Budapesttel kell foglalkoznia, ugyanakkor azt reméli, egy év múlva, amikor a közös ellenzéki jelöltek megtalálásához szükséges előválasztás esedékes lesz, sok minden változik még a főpolgármester nyilatkozatához képest.

Márki-Zay a Klubrádióban arról is beszélt, elhiszi, amit Karácsony pár hete mondott, miszerint a Fidesztől azt üzenték neki, ne vállalja a miniszterelnök-jelöltséget. Cserébe pedig azzal biztatták, hogy a kérés teljesítése esetén a kormánypárt hozzáállása megváltozik a fővároshoz. Ez az a fajta zsarolás, amivel – ha nem is a miniszterelnök-jelöltség kapcsán – a Fidesz szerinte nem csak Budapest, hanem más településeken is élt.

Hódmezővásárhely polgármestere azonban ebben a kérdésben Botka Lászlóra, Szeged ellenzéki polgármesterére hallgat, aki azt állítja,

a Fidesszel való együttműködés nem lehet egy ellenzéki vezetésű város érdeke,

attól nem lesz jobb a helyzete. Attól, hogy egy polgármester meghunyászkodik, a Fidesz nem fogja fejleszteni a települést, mivel le akarja cserélni az ottani polgármestert, és ezért zsarolni akarja az ottani lakosokat.

Márki-Zay szerint az ellenzék eléggé rossz állapotban van.

  • Továbbra is reális veszély, hogy az ellenzék önmaga hiúsítja meg a Fidesz leváltását.
  • Árulók is nehezíthetik a feladatot, akik most is ott vannak az ellenzék soraiban.
  • A Fidesznek számos emberről lehetnek aktái, akár titkos videofelvételei, amivel rábírhatja őket, hogy álljanak az ő szolgálatába.

A kormánypártnak szinte minden eszköze megvan arra, hogy még az ellenzéki pártokban is érvényesítse az akaratát

– hangsúlyozta. És ezt igaznak tartja az ellenzéki, illetve független sajtóra is, amelynek jelentős részében bírnak tulajdonnal Fidesz-közeli körök, miközben a Fidesz az elmúlt tíz évben, saját birodalmának kiépítésével párhuzamosan az ellenzéket megfosztotta anyagi forrásaitól. Ezzel együtt is azt reméli, az ellenzék megtanulta a leckét, amit mutat, hogy most mindenki arról beszél, a következő országgyűlési választáson közös jelölt kell mind a 106 egyéni kerületbe. (Klubrádió)

Legnépszerűbb cikkeink