Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Dán módszer: félbeszakították a kupadöntőt, mert a szurkolók túl közel voltak egymáshoz

Létrehozva:

A mérkőzés 15 percig állt, 40 embert elvitt a rendőrség.

Félbeszakadt a labdarúgó Dán Kupa szerda esti döntője, mert a szurkolók a távolságtartási szabályokban leírtaknál közelebb biztatták a csapatokat. A Sönderjyske-Aalborg találkozóra 1750 néző mehetett be, sokan közülük nem tartották be a rendelkezéseket. Eleinte a hangosbemondó kérte őket, hogy tartsák be a kötelező távolságot, de mivel erre nem voltak hajlandóak, félbeszakadt a mérkőzés, a rendőrség pedig több mint negyven embert elszállított a helyszínről – írja az MTI.

A dán kormány kedden adott engedélyt arra, hogy emelt számú szurkoló látogathasson ki a stadionba. „Nagyon bosszantó, hogy a közönség egy része nem tartja tiszteletben a mindannyiunk védelmére hozott szabályokat. Remélem, ez jelzés lesz mindenki számára” – mondta Joy Mogensen, kulturális és egyházügyi miniszter.

A döntőt 2-0-ra a Sönderjyske nyerte, és ezzel a története első kupadiadalát aratta.

Korábban a Magyar Kupa döntőjén is megszegték a távolságtartás szabályait a szurkolók. A mérkőzést nem szakították félbe, a tömörülő szurkolók képe pedig körbejárta a nemzetközi sajtót. Az MLSZ végül nem a nézőtéri csoportosulás miatt büntette meg a döntős csapatokat, hanem azért, mert a játékosok a meccs után kimentek a nézőtérre, ez pedig a járványügyi szabályok miatt szintén tilos.

Legnépszerűbb cikkeink