Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Hétvégén jön a Forma-1 Osztrák Nagydíja

Létrehozva:

Fotó: Shutterstock

Két hét múlva biztosan lesz magyar nagydíj, de hogy szeptember után mi lesz, azt még a szervezők sem tudják.

Rendhagyó módon, július első hétvégéjén rajtol a 2020-as Forma-1-es szezon. Az első futamot az ausztriai Spielbergben rendezik, szigorú biztonsági előírások mellett és zárt kapuk mögött – írja az MTI.

A négy hónapos kényszerszünet alatt több jelentős változás is történt a mezőnyben. Kiderült, hogy a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel nem hosszabbítja meg szerződését a Ferrarival, az olasz csapat a még a McLarennél versenyző Carlos Sainzot szerződtette a helyére a 2021-es szezonra. A McLarenhez Sainz helyére Daniel Ricciardo érkezik.

A Liberty Media és a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a csapatokkal közösen azt a döntést hozta, hogy a 2021-re tervezett szabálymódosításokat csak egy évvel később vezetik be. Ez azt jelenti, hogy jövőre is a jelenleg érvényben lévő előírásoknak megfelelően fejlesztik és építik a versenyautókat, így a jóval később kezdődő szezonban még nem kell felkészülniük a nagy változtatásokra az istállóknak.

Csak két hónapra szervezték meg a szezont

A versenynaptárban egyelőre csak nyolc európai verseny helye biztos, amiket szeptember elejéig bonyolítanak le. Ausztriában és Nagy-Britanniában két egymást követő hétvégén két versenyt is teljesítenie kell a mezőnynek, közte, július 19-én kerül sor zárt kapuk mögött a Magyar Nagydíjra a Hungaroringen. A terv az, hogy 15-18 versenyből álló világbajnoki sorozatot rendezzenek az idén, de ez nagyban függ attól, hogy a világ különböző részein hogyan alakul a járványhelyzet.

A hetedik világbajnoki címére hajtó Lewis Hamilton legerősebb kihívója a 22 éves Max Verstappen lehet. A bizonytalan versenynaptár miatt kérdéses, hogy Hamilton még az idén beéri-e Michael Schumachert a futamgyőzelmek számában – a brit pilóta 84-szer állhatott a dobogó tetejére, míg Schumacher 91-gyel tartja a rekordot. Az Osztrák Nagydíj időmérő edzése szombaton 15 órakor kezdődik, a futam pedig vasárnap 15:10-kor rajtol.

Legnépszerűbb cikkeink