Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Orbán Viktor: A magyar futball a zseniális megsejtések története

Létrehozva:

Közben az is kiderült, csak egyetlen magyar játékos fért be az NB1-es szezon válogatottjába.

Orbán Viktor a futballt a művészet kategóriájába sorolja. Szerinte

„van, aki az üzlet, van, aki a fizikum kategóriájába sorolja, de  mi a művészet kategóriájába soroljuk, mert a mi fölfogásunk,

mi úgy értjük a magyar futballt, hogy az alapvetően zseniális megsejtések és ihletettségek története”.

A miniszterelnök ezt azon az eseményen mondta a felcsúti klub által közzétett videó szerint, amit a Puskás Akadémia 13 éves történetét feldolgozó könyv bemutatása alkalmából tartottak. A Labdarúgás és tudomány című kötet másfél év alatt készült el, 27 szakember dolgozott rajta. A bemutató még május végén volt, a videót most tették közzé, a Hvg vette észre.
A Mészáros Lőrinc nevű milliárdos által elnökölt felcsúti klub a 3. helyen végzett a hétvégén lezárult NB1-es bajnokságban, ezzel indulhat az Európa Ligában. Története során először jutott ki a nemzetközi kupaküzdelmekbe.

A klubot tulajdonló alapítványt Orbán Viktor alapította.

A PUSKÁS MAGAZIN 2020. JÚNIUSI ADÁSA

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

Orbán a könyv kapcsá beszélt arról is: „türelmetlenül várja”, hogy a könyvben foglaltak „a valóságba is átköltözzenek”.

Eközben az M4 Facebook-oldalaz az InStat értékelése alapján  tette közzé a most lezárult NB1-es szezon álomcsapatát. Mint írták,

szembeötlő a légiósok dominanciája.

  • A legjobb 11-be csak egy magyar került be, Dibusz Dénes, a Fradi kapusa.
  • A mezőnyjátékosok között minden posztot külföldiek foglalnak el.
  • A bajnok Ferencváros 5 játékost adott a csapatba, a második Fehérvár 3-at,  a Puskás Akadémia, a Mezőkövesd és a Kisvárda egyet-egyet.

M4Sport

Cristiano Ronaldo a Genoa ellen megszerezte pályafutása 746. gólját … és ezzel beérte az örökrangsorban Puskás Ferencet. Hárman állnak már csak a portugál előtt: Pelé (767 gól), Romário (772) és Josef Biscan (805). Lionel Messi az Atlético Madrid ellen érkezett újabb mérföldkőhöz, 700. találatának örülhetett.

 

Legnépszerűbb cikkeink