Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Kétmillió forintra büntették Kuttor Attilát, mert azt mondta, „ki akarnak minket végezni”

Létrehozva:

Az MLSZ szerint szándékos és összehangolt beavatkozásról, csalásról nyilatkozni a legsúlyosabb sportszerűtlenségek egyike.

Kétmillió forintra büntette Kuttor Attilát, a Mezőkövesd vezetőedzőjét a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága, írja az MTI.

A sportági szövetség honlapjának hétfői beszámolója emlékeztet rá, hogy a tréner a Debrecen elleni, hazai bajnoki mérkőzést követően az M4 Sportnak olyan nyilatkozatot adott, amellyel

„kétségbe vonta a versenysemlegesség elvének érvényesülését, és amely alkalmas arra, hogy az MLSZ működésével szembeni bizalmat megingassa”

, emiatt kell fizetnie.

De mit is mondott Kuttor? Ahogy az Index idézi:

„Nem tudok mit mondani a játékosaimnak, rúgtunk egy szabályos gólt, kaptunk egy szabálytalant, és elveszítettük a mérkőzést. Mérkőzések óta ki akarnak minket végezni, nem tudok mást mondani. Elindulhat bárki az Európa Ligában, mi nem azért hajtunk, csak ami a munkánk, azt szeretnénk, hogy azt ne vegyék el tőlünk. Nyugodtan indulhat az Európa Ligában bárki, vagy akit az MLSZ megjelöl”.

A fegyelmi bizottság kiemelte, a döntés meghozatalánál figyelembe vette, hogy a sportszakember a fegyelmi vétséget nagy nyilvánosság előtt követte el, illetve azt is, hogy a testület egy hasonló fegyelmi vétségért nemrégiben is felelősségre vonta.

Az MLSZ hivatalának kiegészítésében úgy fogalmaznak: „véleményt alkotni, kritikát megfogalmazni természetesen minden sportszakembernek lehetősége van, ugyanakkor szándékos és összehangolt beavatkozásról, csalásról nyilatkozni a legsúlyosabb sportszerűtlenségek egyike, amely a bajnokságban résztvevő többi csapatot is sérti, és a világ bármely országában eljárást, súlyos büntetést von maga után”.

Az OTP Bank Liga utolsó fordulóinak további fegyelmi eljárásait csütörtöki ülésén folytatja le a bizottság. (MTI)

Legnépszerűbb cikkeink