Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

A félmillió alatti használt autókat keresik a magyarok

Létrehozva:

A járvány miatt mindenki autózni akar, a gyenge forint miatt azonban nem telik jobbra.

A kedvezőbb árkategóriájú használt autók iránti kereslet egyértelmű visszatérését mutatják a Használtautó.hu keresési statisztikái. Ezek alapján továbbra is úgy tűnik, hogy március 18-a volt a hazai használtautó-piac mélypontja, ekkor az előző évi keresések felét sem indították el az oldalon.

A vásárlók áprilisban kezdtek lassacskán visszaszivárogni, a keresések száma akkor 26, míg májusban már csupán 8 százalékkal maradt el az előző évitől.

„A koronavírus utáni nyitásban világosan megfigyelhető, hogy aki teheti, inkább önállóan, autóval szeretne közlekedni. Ennek megfelelően

nagyot nőtt az érdeklődés a legolcsóbb, 500 ezer forint alatti árkategória iránt,

míg a vevők csaknem harmada továbbra is a 1,5 és 3 millió forint közötti használt autók közül vásárolna. A piac további alakulását nehéz megjósolni, ám az új autók piacán és az import tekintetében még egy újabb vírushullám nélkül is szinte biztosra vehető az éves szinten 10 százalék felett maradó visszaesés, és a hazai tulajdonosváltások sem fogják elérni a tavalyi év rekordszámú, 808 360 adásvételét” – fejtette ki Katona Mátyás, a Használtautó.hu szakértője.

A Használtautó.hu statisztikái szerint az elmúlt hónapok drasztikus visszaesése után a júniusi keresési számok már a tavalyi eredményeken is túlmutatnak: a hirtelen növekvő kereslet arányosan elsősorban az 500 ezer forintnál olcsóbb használt autókat érinti. A vásárlókat nemcsak a személyes városi mobilitás felértékelődése, hanem a külföldi autós utazások elmaradása és

a forintárfolyam alakulása is az olcsóbb használt autók felé tereli.

Az 5 legkeresettebb, félmillió forint alatti modell sorrendben:

  • Volkswagen Golf,
  • Opel Astra,
  • Volkswagen Passat,
  • Ford Focus,
  • Skoda Ooctavia.

(Portfolio)

Legnépszerűbb cikkeink