Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

HírTV: Túl drágán, és a szocialista párthoz közeli cégektől vett a főváros járványelleni holmikat

Létrehozva:

800 millió forintot költött maszkokra és tesztekre a főváros. De nem közpénzből, mondja a főváros. 

A Hír TV szerint Budapest túlárazott eszközöket és szolgáltatásokat vásárolt egykori szocialista hátterű társaságoktól és gyanús cégektől.

A Hír Tv szerint a teszteket magas áron, becslésük szerint a piaci árnál mintegy 180 millió forinttal drágábban szerezte be az önkormányzat, és a beszállítók között több olyan vállalat is volt, amely a 2010 előtti szocialista kormányzás alatt rendszeresen kapott megbízásokat.

  • A tévé riportja szerint a Corden International Kft. a személyi állománya egy időben részleges átfedést mutatott a Kern József érdekkörébe tartozó Diagon és Medisyst Kft.-vel is. Kernt Gyurcsány Ferenc körébe tartozó üzletemberként tartják számon.
  • A Kelen-kórház nevű magánintézménynek pedig egyik ügyvezetője az a Székely Tamás, aki a második Gyurcsány-kormány és a Bajnai-kabinet egészségügyi minisztere volt.

A Fővárosi Önkormányzat erre úgy reagált, hogy nagyon nehéz volt olyan gazdasági szereplőt találni, aki vállalja rövid határidővel viszonylag nagy mennyiségű maszk nem irreálisan magas áron való szállítását. A Városháza hangsúlyozta, hogy a maszkokat saját forrásból vásárolták, közbeszerzési eljárás alapján.

A fővárosi önkormányzat honlapján található szerződések szerint mintegy 800 millió forintot költött a koronavírus-járvány elleni védekezésre, főleg maszkokra és tesztekre. A teszteket alapítványi támogatásból fizették, a saját forrásból beszerzett maszkokra pedig közbeszerzési eljárás eredményeként kötötték meg szerződéseket.

Az összes tesztet a Soros György fémjelezte Nyílt Társadalom Alapítvány adományösszegéből vásárolták

a Városháza sajtóosztályának tájékoztatása szerint. (Index)

Legnépszerűbb cikkeink