Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

„Szeretnénk biztosítékot kapni” – Konzultálni hívják Palkovics Lászlót az SZFE diákjai

Létrehozva:

Több részletet és biztosítékokat akarnak kapni a Színház- és Filmművészeti Egyetem átalakításáról.

Alapítványi modellre tér át több magyar egyetem, a kormány ebbe akarja kényszeríteni a Színház- és Filmművészeti Egyetemet (SZFE) is. Mindezt a nagyobb autonómia és az eredményesebb működés jelszavával. A változásról a jelenlegi vezetés a sajtóból szerzett tudomást, és tiltakozott. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta a Kormányinfón, nem baj, hogy az új egyetemek alapítványainak vezetésében kormánytagok vannak, az SZFE-ében nincsenek, mert nincs színész kormánytag. Az új alapítványok megkapják az egyetemek ingatlanait is.

Az egyetem hallgatói most nyílt levelet írtak Palkovics László ITM-miniszternek, amelyben nyilvános konzultációra hívják. „Az általunk javasolt időpont: 2020. június 24. 15.00 óra, helyszín: Ódry Színpad.”

Nem értik, miért kell ilyen gyorsan és titokban, egyeztetések nélkül átverni a változtatást, és

„szeretnénk biztosítékot kapni arra, hogy azt a képzést folytathatjuk, amit elkezdtünk, azokkal az oktatókkal, akik miatt felvételiztünk”.

„Reméljük, hogy a hallgatói kezdeményezés hatására létrejön a párbeszéd. Ha esetleg mégsem, az azt a rossz érzésünket erősítené, hogy nem számít az álláspontunk, és az Ön számára nem az Egyetem fejlődése a valódi cél.”

(444)

Advertisement

Legnépszerűbb cikkeink