Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Az SZFE is a sajtóból tudta meg, hogy a kormány fenekestül felforgatja a működését

Létrehozva:

Tegnap adtunk hírt arról, hogy a egy május 26-án benyújtott törvénytervezet értelmében Színház- és Filmművészeti Egyetem működési modelljét át akarja alakítani a kormány. Erről viszont maga az egyetem is a sajtóból értesül, miként az a honlapjukon megjelent közleményben olvasható. 

Miként írják: „Meglepetésünkre az alapítványi modellváltás határideje még a korábban kijelöltnél is közelebb került: 2020. szeptember 1.

Az átállás részleteinek kidolgozásához és gondos lebonyolításához ez az idő ijesztően kevésnek tűnik,

a sietség oka nehezen érthető. […] Csak remélni tudjuk, hogy a szűk három hónap elegendő lehet a részletek közös kidolgozására.”

A közlemény szerint Bódis József államtitkár és Horváth Zita helyettes államtitkár azt mondták, hogy a „hogy a kormány és a fenntartó is kiemelten fontosnak tartja, hogy az intézmény számára ideális működési formát az egyetemmel együttműködésben alakítsák ki.”

A közlemény reagál Bódis József interjújára is, amit szerdán adott a HírTV-nek. Ebben Bódis arról beszélt, hogy az SZFE a balliberális oldal intézménye. „Félrevezetőnek és sajnálatosnak tartjuk, hogy a modellváltásról szóló riportban elhangozhatott az a szakszerűtlen és sokszor ismételt állítás is, hogy »az egyetem balliberális intézmény«. Egyetemünkön szakmát és a világra érzékeny, árnyalt gondolkodást tanítunk.

Meggyőződésünk, hogy a művészeti képzés természeténél fogva kizár mindennemű ideológiát, világnézeti befolyásolást.

Az SZFE-n végzett hallgatók szakmájuk kiváló és sokszor díjazott képviselői, Magyarország kulturális és művészeti életének megkerülhetetlen résztvevői. Bízunk oktatóink szaktudásában, akkreditált mintatanterveinkben, hallgatóink tehetségében” – áll a közleményben.

Legnépszerűbb cikkeink