Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Greta Thunberg is megszólalt a Black Lives Matter-tüntetésekről

Létrehozva:

Fotó: Wikipedia Commons

Nem lehet tovább a szőnyeg alá seperni a problémákat szerinte. Thunberg arról is beszélt, hogy politikai-gazdasági változás kell a gazdasági és klímakrízis megoldásához.

Fordulóponthoz érkezett a társadalom az amerikai Blak Lives Matter-tüntetésekkel, mondta Greta Thunberg klímaaktivista a BBC-nek. Az igazságtalanságot immáron nem lehet levegőnek nézni, nem lehet mindent a szőnyeg alá seperni. Az emberek elhiszik, hogy számítanak, változást tudnak elérni, mondja Thunberg.

A politikusok bizonyították a koronavírus járvány idején, hogy tudnak lépni, ha kell, de ugyanilyen elszántság kell a globális klímahelyzet kezeléséhez is. Hasomlóan a járványhoz, a klíma ügyében is a tudósokra kell hallgatni, akiknek a szerepe most felértékelődött.

A 17 éves Thunberg a kijárási korlátozások alatt – bár Svédországban nem voltak annyira szigorúak – tanult, képezte magát, de utazott is, kampányolt a klímakrízis ellen. Emellett rádióműsort is készített, amelyben az elmúlt évekbeli beszélgetéseit, találkozásait dogozta fel. „A gazdasági és klimatikus krízist ebben a politikai-gazdasági rendszerben nem lehet megoldani, ez nem vélemény, hanem tény.”

(Guardian)

Advertisement

Legnépszerűbb cikkeink