Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Elstartoltak a nemzeti konzultációs kérdőívek

Létrehozva:

Hétfő reggel Kecskeméten megkezdődött a nemzeti konzultációs kérdőívek kézbesítése, amely várhatóan egy hónapig tart – tudósít az MTI.

Panulin Ildikó, a Magyar Posta Zrt. szóvivője egy kecskeméti belvárosi társasház előtt tartott sajtótájékoztatón elmondta: a posták a mintegy 7,8 millió küldeményt ütemezetten kapják meg. Az országszerte nagyjából nyolcezer kézbesítőhelyre megérkező leveleket néhány napon belül kiviszik a postások a háztartásokba, így nagyjából július 15-éig minden címzetthez eljutnak. Előfordulhat, hogy valaki nem kap kérdőívet, aminek két oka lehet:

  • vagy kérte adatai titkosítását,
  • vagy nem a bejelentett állandó lakcímén tartózkodik.

Ilyen esetben a 1818-as a Kormányzati Ügyfélvonalon lehet érdeklődni – közölte a szóvivő.

A boríték tartalmaz egy miniszterelnöki levelet, egy adatvédelmi tájékoztatót, a kérdőívet és egy válaszborítékot. A kitöltött kérdőívet augusztus 15-éig díjmentesen felveszi a Magyar Posta – hangsúlyozta Panulin Ildikó.

Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője az M1 aktuális csatorna június 8-ai műsorában elmondta: a koronavírusról és a gazdaság újraindításának intézkedéseiről kezdeményezett nemzeti konzultáció kérdései révén egyebek mellett

  • a családok ingyenes internet-használatáról,
  • egy állandó magyar járványügyi szolgálatról és
  • a hazai turizmus népszerűsítéséről

kérik ki az emberek véleményét. Kitért arra is, hogy az elmúlt időszakban született az Európai Unióban néhány olyan ítélet, amely Magyarországot elmarasztalta migrációs politikája miatt, ezért az utolsó két kérdés erre vonatkozik.

A tizenhárom kérdést tartalmazó kérdőívre augusztus közepéig lehet válaszolni.

Legnépszerűbb cikkeink