Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

„Nem volt megoldhatatlan feladat” – így nyert egy pár napos cég 8 milliárdot hotelfejlesztésre

Létrehozva:

Sáfrány Tamás 10 éve még focizott, ma már Magyarország egyik leggazdagabb embere mellett dolgozik. Azzal került be a hírekbe, hogy pár napos cége 8 milliárdot nyert hotelfejlesztésre. Most elmondta egy interjúban, hogy is történt mindez. 

Május végén írtunk arról a furcsa hotelfejlesztési pályázatról, amelyen egy pár napos cég egy minimális tapasztalattal bíró vezetővel, Sáfrány Tamással 8 milliárd forintot nyert úgy, hogy a pályázatot a nagy számú jelentkező miatt a tervezett 3 hónap helyett 3 hét után lezárták, ám később mégis megemelték az elnyerhető keretösszeget 20-ról 83 milliárd forintra.

Az Index most szemlézett egy interjút a 31 éves Sáfránnyal, aki a Bácsmegye oldalnak mondta el, hogy lett belőle egy háromhoteles gigafejlesztés első embere. Sáfrány Szijj Ferencnél, az ország negyedik leggazdagabb emberénél dolgozott, akinek cége, a Duna Aszfalt nemrég abszolút rekordot jelentő bevételt és profitot ért el.

A fenti furcsa 8 milliárdos ügyet a Bácsmegye romantikusnak minősíti – elvégre Sáfrány pár éve még profi focista szeretett volna lenni, de 2010-ben közbeszólt egy térdsérülés. Aztán a Szent István Egyetemen tanult pénzügy-számvitelt, majd 2015-től a Duna Aszfaltnál kezdett el dolgozni. Szijj Ferenc kérte fel a cégcsoportja szálloda üzletágának vezetésére. A szervezetfejlesztést még a pénzügynél is jobban megkedvelő Sáfrányt a szállodák tulajdonosa, a Minerva Befektetési Alapkezelő segítette.

Sáfrány átfogó fejlesztési tervet készített három szállodának, a 20 milliárdos tervét a tulajdonos elfogadta,

„ezért kaptam egy lehetőséget, hogy a 20 milliárd forintot meghaladó beruházás lebonyolításához alapítsak egy vállalkozást és abban megvalósíthatom a szervezetfejlesztési terveimet”,

mondja el Sáfrány.

És a szerencsesorozat nem szakadt meg: „Ennek a folyamatnak a végén

jelent meg a pályázati lehetőség egy 45 százalékos intenzitású forrás elnyerésére.

Mivel a fejlesztési tervek készen voltak, nem volt megoldhatatlan feladat összeállítani a pályázati dokumentációt. Érthetőnek látom, hogy ha röviddel az alapítása után egy cég egy 8 milliárdos pályázaton nyertes, az felkelti a figyelmet, de természetesen a pénzügyi garanciát a tulajdonos biztosította.”

A pályázati sikere is érthető, hiszen:

„A kiírás pedig nem a pályázó cég múltjára, hanem a konkrét garanciákra fókuszált, így a frissen alapított cégem minden szempontból alkalmas volt.”

Sáfrány azt mondja, most még 12 milliárdot kell szereznie, ezt befektetőktől és bankhitelből tervezi.

(Nyitóképünk illusztráció)

Legnépszerűbb cikkeink