Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

A külügy nem árulja el, ki fizette Szijjártó luxusútját

Létrehozva:

A külügyminiszter a szabadsága alatt is dolgozott a jachton.

A külgazdasági és külügyminiszterről vasárnap készített képeket az Átlátszó fotósa: Szijjártó a horvát partoknál, felesége társaságában utazott a Szíjj László tiszakécskei nagyvállalkozó érdekeltségébe tartozó luxusjachton. A lap feltételezése szerint a miniszter augusztus 12-én érkezhetett Splitbe egy korábban Orbán Viktor által is használt magánrepülővel, így hosszabb időt tölthetett a hajón.

A 24.hu levélben kereste a külügyminisztériumot, hogy megtudja, ki és milyen forrásból finanszírozta Szijjártó nyaralását. A tárca erre közölte, hogy a külügyminiszter magánprogramjairól nem ad ki információt. Menczer Tamás államtitkár előzőleg azt tudatta, hogy főnöke a szabadsága alatt is dolgozott.

A Lady Mrd és a vele egy kategóriába tartozó jachtok igen költséges időtöltést jelentenek. Az Artemy, amelyet korábban Mészáros Lőrinc és családja is használt – és amelyet most szintén Szíjj üzemeltet –  a boatinternational.com szerint kibérelhető: a kisebbik jacht heti bérleti díja a tavalyi nyári szezon idején 100 ezer euró, azaz 34-35 millió forint volt.

Legnépszerűbb cikkeink