Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Német pedofilokat vettek őrizetbe, áldozataik 5, 10 és 12 éves kisfiúk voltak, a legtapasztaltabb nyomozók is besokalltak

Létrehozva:

Képünk illusztráció / Forrás: Pixabay

Egy pedofilhálózat több tagját vette őrizetbe a rendőrség pénteken a németországi Münsterben.

A münsteri ügyészség szerint 11 embert vettek őrizetbe – írja az MTI. Közülük heten előzetes letartóztatásba kerültek. Az azonosított áldozatok egy 5, egy 10 és egy 12 éves kisfiú. A bűncselekményeket többek között egy münsteri közösségi kertben követték el. A fő gyanúsított egy 27 éves informatikai technikus, 45 éves édesanyja is őrizetben van, s rajta kívül még öt 30 és 43 év közötti férfi.

Négy férfit azzal gyanúsítanak, hogy videóra vették, amint egy 5 és egy 10 éves fiút molesztálnak egy nyaralóban. A nyaraló a fő gyanúsított anyjáé, aki az ügyészek szerint pontosan tudta, hogy mi zajlik ott.

A házban a rendőrök professzionális filmes felszerelésre bukkantak, és nagy mennyiségű titkosított adatot foglaltak le, amit egy álmennyezetbe rejtett merevlemezen találtak meg. A ház pincéjét légkondicionált szerverteremmé alakították. A gyanúsítottak mobiltelefonon kommunikáltak egymással, és az adatok nagyrészét sikerült megsemmisíteniük. Azonkívül azonban még mintegy 500 terabájt titkosított adatot foglaltak le.

A bántalmazásokról készült felvételeket borzasztó volt megnézni, mondták a rendőrök, de azt gyanítják, hogy mindez csak a jéghegy csúcsa. Úgy fogalmaztak:

„A legtapasztaltabb nyomozóink is besokalltak.”

Két áldozat rokoni kapcsolatban állt az elkövetőkkel, a harmadik pedig egyikük élettársának a fia. A gyerekeket elkábították kábítószerrel, mielőtt molesztálták.

A nyomozók 2018-ban figyeltek fel először a münsteri gyerekmolesztálókra, amikor egy névtelen internetes forrás gyerekpornót kezdett árulni az interneten. Így jutottak el egy IP-címen keresztül egy olyan farmhoz, ahol a 27 éves első számú gyanúsított informatikai technikusként dolgozott. A férfit egyébként már kétszer is elítélték gyermekpornográfia birtoklása miatt és pedofíliája okán a bíróság a kényszergyógykezelését is elrendelte.

Legnépszerűbb cikkeink