Archív cikkek

Új tanúkat hallgatnak meg a 2007-es portugáliai Madeleine-eltűnés ügyében

Published

on

Madeleine McCann

2007-ben nagy port kavart fel a négyéves brit kislány eltűnése, a szülők is többször gyanúsítottak lettek. 12 évvel később egy pedofil német lehet a rejtély megoldása.

A portugál ügyészség csütörtökön közölte, hogy újabb tanúkat hallgat meg a 2007-ben Portugáliában eltűnt brit kislány, Madeleine McCann ügyében, írja az MTI. Maddie ügye az után kapott friss lendületet, hogy a Scotland Yard szerda este bejelentette, új gyanúsított került a hatóságok látóterébe.

A portugál hatóságok a brit és a német kollégáik segítségével igyekeznek fényt deríteni a kislány eltűnésére. A portugál rendőrség szerint egyre gyűlnek a bizonyítékok, amelyek egy büntetett előéletű, 43 éves német állampolgár szerepére utalnak, aki 1996 és 2007 között élt a dél-európai országban.

A német rendőrség szerda este bejelentette, hogy új gyanúsított ügyében kezdett nyomozást. A pedofil bűncselekmények elkövetése miatt Németországban bebörtönzött férfit a kislány meggyilkolásával gyanúsítják.

Madeleine McCann a dél-portugáliai Praia da Luz főleg britek által látogatott Ocean Club nevű üdülőközpontjában tűnt el 2007 májusában, néhány nappal negyedik születésnapja előtt. A szőke kislány – két kisebb testvérével – a család földszinti szállodai szobájában aludt, miközben szülei az üdülő szabadtéri éttermében, baráti társasággal vacsoráztak. Az ügyben Madeleine szülei is gyanúba keveredtek.

Az új gyanúsított évekig egy Praia da Luzhoz közeli házban élt, és a térségben dolgozott. A német rendőrség információi szerint bűncselekmények elkövetéséből élt, hoteleket, apartmanokat rabolt ki és kábítószerrel kereskedett.

A hatóságok két autó és két mobiltelefonszám ügyében várják tanúk jelentkezését, amelyeket az új gyanúsított használt a kislány eltűnésének idején.

Legnépszerűbb cikkeink

Exit mobile version