Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Augusztus 20-án adják át a Trianon-emlékművet a Kossuth térnél

Létrehozva:

Fotó: Steindl Imre Porgram Zrt.

A járványhelyzet miatt voltak kénytelenek elhalasztani az Alkotmány utcai Trianon-emlékmű  megnyitását, emlékeztet a Steindl Imre Program oldala.

„Bár éveken át készültünk erre az alkalomra, és az utolsó simításokat is befejezték, a járványhelyzet miatt kénytelenek voltunk elhalasztani az átadást. Azonban augusztus 20-án megnyílik a hely, és mindannyian bejárhatjuk az előbb lefelé, majd felfelé vezető utat, hogy ne csak a nemzeti gyászt éljük meg, de az újjászületést is” – közölte a Steindl Imre Program honlapja a z Alkotmány utcai, új Trianon-emlékműről.

A megnyitót eredetileg ma, június 4-én, a nemzeti összetartozás napján tartották volna, az emlékhely kialakítása miatt azonban nem lehetett garantálni a járvány miatt bevezetett távolságtartási szabályok betartását.

Security Check Required

No Description

A hivatalos nevén Nemzeti Összetartozás Emlékhelye valójában egy 100 méter hosszú árok, amelynek falán a történelmi Magyar Királyság összes településének (magyar) nevét feltüntették. Az emlékmű megépítése 5 milliárd forintba került a budapest belvárosi Alkotmány utcában. (PH)

Legnépszerűbb cikkeink