Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Jelentős összegek térnek vissza az állami büdzsébe a Gazdaságvédelmi Alapból

Létrehozva:

A járványhelyzet miatt kialakult gazdasági válság elleni védekezésre elkülönített források jelentős része került vissza a költségvetésbe.

A visszafolyó pénzeket olyan kiadások finanszírozására szánják, amelyek nem függnek össze szorosan a védekezéssel – írja a Menedzsment Fórum.

A honlap a keddi Magyar Közlöny alapján írta meg, hogy a kormány 161,3 milliárd forintot csoportosít át a Gazdaságvédelmi Alapból. Ebből

  • 1,9 milliárdot biztosítanak a Nemzeti Atlétikai Központra, amiből világosan látszik, hogy a kormány továbbra is meg kívánja tartani a 2023-as atlétikai világbajnokságot, és a 2022-es kézilabda Európa-bajnokságról sem mondtak le.
  • Az idei költségvetésben 1,9 milliárd forintot, a jövő éviben 8,1 milliárdot különítenek el a 2021-es a Budapesti Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó megrendezésére.
  • 13,45 milliárd forintot szabadítottak fel a vasúthálózat fejlesztésére,
  • És turisztikára is jut.

Az átcsoportosítás folyamán 154,7 milliárd forint kerül ki közvetlenül a gazdaságvédelmi alapból, a többi forrás a Központi Maradványelszámolási Alap, és a Járvány Elleni Védekezési Alap. Ez utóbbiból fedezik az innovációs tárca személyi jellegű kiadásait, valamint hulladékgazdálkodási feladatokat is.

Legnépszerűbb cikkeink