Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Ha már az örökbefogadó szülők lelki élete nem fontos, akkor legalább az örökbefogadott gyermeké legyen az

Létrehozva:

Tóth Krisztina, Röhrig Géza, Tompa Andrea, Kollár-Klemencz László és Grecsó Krisztián állt ki az örökbefogadó szülők kötelező tanfolyama mellett.

A szabadaHang petíciója kapcsán készítettek egy videót azok az érintett költők és írók (színikritikusok, színészek és zenészek), akik azt szeretnék, ha a kormány örökbefogadással kapcsolatos törvénymódosító javaslatának egy pontja változna. Az érintett pont a leendő örökbefogadó szülők által kötelezően elvégzendő, 40 órás örökbefogadói tanfolyam, ami a törvényjavaslat szerint amellett, hogy ingyenessé válna, kötelező helyett csupán szabadon választható lenne. Azonban, ahogy a videóból kiderül, a költők és írók – akik maguk is vagy örökbefogadottak, vagy örökbefogadó szülők – szerint jobb volna, ha kötelező maradni.

A videóban Tóth Krisztina, Röhrig Géza, Tompa Andrea, Grecsó Krisztián és Kollár-Klemencz László beszél. Van, amelyikőjük azt emeli ki, hogy hiába nevelte fel már saját gyermekét, de egy örökbefogadás a tapasztalatok mellett is tele van nagyon is váratlan helyzetekkel, más a mintákról beszél, amiket saját szüleinktől magunkkal hozunk, de nem biztos, hogy azok közül mindegyik jó, kiváltképp örökbefogadás esetén.

Röhrig Géza, Tóth Kriszta, Grecsó Krisztián, Tompa Andrea, Kollár-Klemencz László üzenete

https://szabad.ahang.hu/petitions/maradjon-kotelezo-az-orokbefogadok-felkeszito-tanfolyama A szabadaHang petíciója kapcsán gyűltek össze azok az érintettek, …

A szabadaHang által elindított petíciót, ami arról szól, hogy maradjon kötelező a tanfolyam, eredetileg Kásler Miklós miniszternek címezték – ő nyújtotta be az Országgyűlésnek a törvényjavaslatot, ami egyébként 9 hónapra rövidíti az örökbefogadás folyamatát. Később Novák Katalin államtitkár nyújtott be módosító-javaslatot, hogy a tanfolyam legyen ingyenes (az eredeti javaslatban választható és fizetős lett volna).

Az országgyűlés várhatóan jövőhéten szavaz a törvénymódosításról.

Legnépszerűbb cikkeink