Connect with us
Szent István Napok

Szent István Napok

Archív cikkek

Tizennégytagú, netes kereskedő csaló bandát kapott el a rendőrség – videó

Létrehozva:

A férfiak és nők egy népszerű internetes oldalon hirdettek meg különböző nagy értékű eladási tárgyakat, beszedték a pénzt, de az árut nem adták át.

Internetes vásárlókat tévesztett meg, károsított meg egy Békés megyei székhelyű csoport, amelynek a nyomozás jelenlegi adatai szerint tizennégy tagja van, írja honlapján a rendőrség.

A gyanúsítottak egyikét, egy Borsod megyei férfit idén februárban fogták el. Őt büntetés-végrehajtási intézetbe vitték, hogy megkezdje a rá korábban elkövetett bűncselekményekért kiszabott szabadságvesztése letöltését.

Hetekkel később, 2020. március 4-én egy budapesti nőt, valamint négy társát állították elő és hallgatták ki gyanúsítottként. A budapesti nő és egyik társa azóta letartóztatásban van. A kiterjedt nyomozás eredményeként 2020. május 26-án, Budapesten és Hernádon újabb nyolc gyanúsítottat fogtak el a Békés megyei rendőrök, közülük három férfit és egy nőt őrizetbe is vettek. Egyikük elfogásáról itt látható videó:

A csoport interneten vásárlókat csapott be úgy, hogy különböző nagyértékű dolgokat hirdettek meg. Többek között mobilházakat, mobilgarázsokat, munkagépeket, konyhabútort, szerszámokat árultak egy népszerű internetes oldalon, majd a hirdetésekre jelentkezőkkel telefonon egyeztették a feltételeket.

Volt, hogy több százezer, esetenként több mint egymillió forintot kértek előlegként. Miután megérkeztek az átutalt összegek, nem küldték el az ígért dolgokat. A csoportban mindenkinek megvolt a szerepe. Volt, aki a hirdetéseket adta fel és egyeztetett a leendő vásárlókkal. Volt, akinek az volt a dolga, hogy beszervezzen olyan embereket, akik hajlandóak voltak bankszámlákat nyitni és az arra érkező összegeket átadni a csalássorozat irányítóinak. Valamennyit ők is kaptak az így megszerzett pénzből, de az összeg nagy részét a bűncselekmény megszervezői osztották el egymás között.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság a csalás bűntett miatt folytatott eljárásban tovább vizsgálja, hogy az eddig elfogott gyanúsítottaknak lehettek-e még további társaik, illetve hogy a csoport hány embert károsított meg.

Legnépszerűbb cikkeink