Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Kósa Lajos: Nem módosítottunk törvényt Simonka kérésére

Létrehozva:

Csak a közjó érdekében fogadhatnak el törvényjavaslatot – ezt állítja a Fidesz-frakció. Polt Péter szerint viszont Simonka átvitt két jogszabályi módosítást a cégei érdekében. 

„Simonka György kérésére semmilyen törvényt nem módosítottunk” jelentette ki Kósa Lajos Fidesz-alelnök a Népszavának. A lap azért kereste meg Kósát, mert az ügyészség is konkrétan megnevezte azt a két jogszabályt, amit a lap szerint Simonka lobbizott ki magának még 2016-ban.

A vád szerint a büntetőeljárás alá vont képviselő azért tette ezt, hogy a hozzá kötődő, vizsgálat alatt lévő termelőszövetkezeteknek ne kelljen visszafizetniük az adóhatóság szerint korábban, csalárd módon felvett támogatási pénzeket.

Kósa kijelentette azt is, hogy Simonka György nem terjesztett elő semmilyen törvényjavaslatot, a Fidesz-frakció kizárólag a közjó érdekében, általános szabályzási igénnyel terjesztett elő, vagy fogadott el törvényjavaslatot. Nem is állította senki, hogy Simonka terjesztett volna elő törvénymódosítást, Győrffy Balázs nyújtotta azt be, írja a Népszava, és mondta Hadházy Ákos is.

Kósa kijelentésével a Fidesz-frakció is egyetért, ugyanis kizártnak tartják, hogy Simonka György kérésére a parlament bármilyen törvényt módosított volna.

A Központi Nyomozó Főügyészség tavaly augusztusban nyújtott be vádiratot Simonka György és 32 társa ellen a Fővárosi Törvényszéken. A vád szerint Simonkáék jogellenesen szereztek meg EU-s és a magyar költségvetésből származó támogatásokat. A vád szerint a túlárazott beruházásokat végző vállalkozóknak a kifizetett ár 45 százalékát kellett visszaadni Simonkának készpénzben. A Simonka által okozott vagyoni kár több mint 1,4 milliárd forint. Később az ügyészség a politikus felesége és unokahúga ellen is vádat emelt.

Legnépszerűbb cikkeink