Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Főváros: Újra kell tervezni a Lánchíd felújítását

Létrehozva:

Reagált Fürjes Balázs levelére a főváros. Dorosz Dávid úgy véli, a Fürjes Balázs által vitt fővárosi projektek túlárazásából a Lánchíd és a BKV járműparkja is megújulhatna gond nélkül. A lánchíd felújítása prioritás, de át kell gondolni az elvonások közepette.

Fürjes Balázs budapesti fejlesztésekért felelős államtitkár korábban kérdőre vonta Karácsony Gergelyt – egy rejtélyes Facebook-posztra hivatkozva -, hogy halasztaná a Lánchíd felújítását. Dorosz Dávid főpolgármester-hjelyettes reagált Fürjes levelére. Dorosz szerint Fürjes a kormány stadiontúlárazásért felelős államtitkára, asszisztált a fővárosi állami pénzek elvonásához, több fővárosnak hátrányos ügyhöz.

Ezután két levelet írt, az egyik, hogy a főváros idén nem kapja meg a metrópótláshoz vásárlandó buszokért a 3,2 milliárd forintot, a másik pedig a fenti. „Mindkét ügyben sokat segítene Budapestnek, ha Fürjes államtitkár csak abból a pénzből visszajuttatna valamennyit a budapestieknek, amennyivel az általa irányított projektek többe kerültek a tervezettnél az elmúlt években. Ezeknek a túlárazásoknak az összege meghaladja a 400 milliárd forintot, ennek a hatalmas összegnek a töredéke elegendő lenne nemcsak a Lánchíd felújítására, hanem a közlekedési eszközpark megújtására is”.

A főváros most áttervezi a Lánchíd felújításának műszaki tartalmát, az újratervezés ráférne a kormányra is, mondja Dorosz, és Fürjesre is, „kezdhetné például az atlétikai stadion költségeivel”.

Legnépszerűbb cikkeink