Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Átadták a Hotel Olimpia helyén kialakított vadiúj parkot a Normafánál

Létrehozva:

normafa gulyás gergely

Eötvös Loránd park lett a neve.

Átadták pénteken a 4400 négyzetméteres Eötvös Loránd parkot a Normafánál, írja az MTI. A XII. kerület új zöldterületének átadásán Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter is részt vett. „A park kialakítása a Normafa fejlesztésének csak egyik állomása, ugyanis évek óta központi költségvetésből támogatottan, az önkormányzat hozzájárulásával zajlik a terület teljes megújítása” – mondta Gulyás.

Azokat „az észszerűtlen megoldásokat, amelyek a parkolót tették a legszebb helyre” sikerült megszüntetni és olyan zöldterületek jöttek létre, amelyek fontosságára éppen az elmúlt időszak hívta fel a figyelmet – tette hozzá. Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy a kijárási korlátozás során is sokan keresték fel a Normafát, így látszik, hogy Budapesten fejleszteni kell a zöldterületeket.

Security Check Required

No Description

Pokorni Zoltán, a kerület fideszes polgármestere a fejlesztés előzményeiről felidézte, hogy szükségessé vált az 1970-ben átadott egykori hotel lebontása, mivel azt részben vasbeton-szerkezete miatt átalakítani nem lehetett, így az épület „a mai körülmények között használhatatlanná vált”.

A területen 700 cserjét, és 50 fát ültettek, valamint tartós murvasétányt alakítottak ki. Az átadón részt vett Vágó István, a DK XII. kerületi önkormányzati képviselője is.

Legnépszerűbb cikkeink