Archív cikkek

Tiborcz István 2,3 milliárd forint osztalékot vett ki saját tulajdonú cégéből

Published

on

Kép forrása: RTL Klub

A miniszterelnök vejének saját cége fizetett a tavalyi nyereség után, Tiborcz egyúttal egymilliárdért vett egy szállót Mészáros Lőrinctől.

Egészen elképesztő, 2,3 milliárd forintos osztalékot vett ki a BDPST Zrt. nevű cégéből Tiborcz István, a miniszterelnök veje – írja az mfor.hu.

A lap szerint többet is kivehetett volna.

Tiborcz István cégének beszámolója szerint 4,8 milliárd forint adózott eredmény után a a BDPST Zrt. május 8-i közgyűlésen úgy döntöttek, hogy 2,3 milliárd forint osztalékot fizetnek ki a tulajdonosnak. Ezzel Orbán Ráhel férje biztosan előrébb léphet a 100 leggazdagabb magyar listáján – írja az mfor.hu. A 4,8 milliárd forintos profit rekordnak számít: 2017-ben 4 milliárd forint, 2018-ban pedig csupán 1 milliárd forint jött össze, és osztalékot nem is vettek ki a cégből.

A beszámolóból az is kiderült: a BDPST tavaly vásárolta meg a TémaDesign Kft. 100 százalékos üzletrészét, melynek értéke 979,7 millió forint volt, az eladó Mészáros Lőrinc volt. Jelenleg így a BDPST a végső tulajdonosa a tarcali ötcsillagos Andrássy Rezidencia szállodának, amely amúgy a koronavírus-járvány után május 22-én nyit ki újra.

 

Legnépszerűbb cikkeink

Exit mobile version