Archív cikkek

Egy kínai kutyahús-fesztiválon végezte volna, azóta már kétszer mentett életet

Published

on

Forrás: slaughterhouse_survivors/Instagram

A halálsorról mentették meg állatvédők Freyát, akinek már óriási seb tátongott a fején. Kaliforniában kezdett új életet, keringési és pszichés zavar jelzésére képezték ki.

A nőstény kutya, Freya (akkor még Arielnek hívták) két évvel ezelőtt egy kamionon platóján várta sorsát 300 társával együtt, hogy egy kínai kutyahús-fesztiválon felszolgálják az embereknek. Azonban hála néhány kitartó állatmentőnek, Freya megúszta, hogy megegyék.

Amikor rátaláltak, óriási seb tátongott a fején, valószínűleg a többi kutya marta össze, tulajdonképpen megskalpolták. Az állatvédők és állatorvosok azonban ellátták sebeit, az elmúlt két évben pedig megtanították arra, hogy jelezze, ha felügyeltjének akut keringési zavara támadna (pl. szívinfarktus vagy stroke), esetleg eluralkodna rajta a PTSD (poszttraumás stressz szindróma).

Freya kiképzése olyan jól sikerült, hogy segítőkutyaként tett vizsgája óta már kétszer mentett életet. És ezután is azon dolgozik majd, hogy annak, akit rábíznak, segítsége legyen a bajban.

A kutya életét megmentő szervezet Instagram-posztjában három kép látható, felhívjuk olvasóink figyelmét, hogy a 3. kép nyugalom megzavarására alkalmas (azon látható az állat korábbi fejsérülése).

 

Legnépszerűbb cikkeink

Exit mobile version