Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Túl van a nehezén a fiókáival együtt zsákba dugott fülesbagoly, a kicsik is jól vannak

Létrehozva:

A madárnak tegnap törte el ismeretlen tettes a szárnyait, a Mályi Madármentők rohantak állatorvoshoz a bagolycsaláddal.

Miután az orvos megműtötte, még tegnap éjszaka töltöttek fel újabb videót a Mályi Madármentő Állomás Facebook-oldalára a bagolymamáról, akinek mindkét szárnyát eltörték, és akit aztán három fiókájával együtt betettek egy zsákba, és összegyűrve egyszerűen eldobták Megyaszó külterületén. A fiókák könnyebb sérüléseket szenvedtek, kisebb sebeiket fertőtlenítésen kívül nem kellett külön kezelni.

A fülesbagoly-mama a sikeres műtét után természetesen még kissé zavart állapotban volt, fiókái már jóllakottan vártak rá, de most egy darabig külön kell tölteniük az időt, hogy a bagolymama stresszmentesen tudjon gyógyulni. Az egyik szárnya sajnos sokkal nagyobb sérüléseket szenvedett, a sikeres műtét ellenére egyelőre nem biztos, hogy később újra tudja majd használni.

A nyomravezetőnek első körben 200 ezer forintot ajánlott fel közösen egy magánszemély és a madármentők egyesületének elnöke, Lehoczky Krisztián, aki egyébként a madarat elvitte állatorvoshoz, és most gondozza is. A videóban Lehoczky elmondja, hogy ezen 200 ezer forintos összegen felül rengetegen ajánlottak fel továbbiakat, azonban a hívások, üzenetek és egyéb megkeresések dömpingje közepette még nem tudták kiszámolni a végső összeget.

A Mályi Madármentők vezetője hozzátette: ma megy be a rendőrségre, hogy feljelentést tegyen az ügyben.

A videóban feltűnik a három fiókán kívül két másik fülesbagoly-fióka, ők kiestek egy másik család fészkéből, de a madármentők visszaviszik őket családjukhoz.

 

Madármentő Állomás Mályi – Bird Rescue on Facebook Watch

Madármentő Állomás Mályi – Bird Rescue was live.

 

Legnépszerűbb cikkeink