Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Épp műtik a fülesbaglyot, akinek eltörték a szárnyait, és fiókáival egy zsákban kidobták

Létrehozva:

Az eltört szárnyú fülesbagoly műtét közben / Forrás: Mályi Természetvédelmi Egyesület

A tettes ismeretlen, de lehet, nem sokáig: a nyomravezetőnek 200 ezer forint jutalmat ajánlott fel egy magánszemély és a Mályi Madármentők.

A Mályi Természetvédő Egyesület a Facebook-oldalán osztotta meg a rettenetes történetet, amelynek elszenvedője egy fülesbagoly és két fiókája, amit az Index szúrt ki. A fokozottan védett madár szárnyait valaki eltörte, és a fiókáival együtt egy zsákban kidobta őket Megyaszó külterületén. A fiókák is megsérültek, az ő állapotukról egyelőre keveset tudni.

Security Check Required

No Description

A felnőtt madarat cikkünk megjelenésének pillanataiban állatorvos próbálja megmenteni, az első pillanatokban az hangzik el a videón, hogy a műtét sikerülni fog:

Security Check Required

No Description

A Mályi Madármentők külön megemlítették, hogy a fülesbagoly 2020-ban az év madara. Ráadásul rendkívül hasznos állatról van szó, évente mintegy négymillió, kártevő rágcsálót fogyasztanak el, nélkülük egy kicsit nehezebb lenne az emberek élete is. Mellesleg pedig elképesztően szép madár, és ritkán mutatja meg magát. Ezt a példányt és fiókáit sem így szerettük volna látni.

Egy magánszemély 100 ezer forintot ajánlott fel annak, aki segíteni tud az ismeretlen tettes felkutatásában, amihez az egyesület szintén 100 ezer forintot tett hozzá, így a nyomravezető 200 forintot kap.

Legnépszerűbb cikkeink