Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Lovasi Majkáról: az ország legjobban fizetett celebje mások pénztárcájában kutakodik

Létrehozva:

Forrás: Polinszky Gyula/Wikipédia

Majka után Lovasi is megszólalt az Artisjus és az Előadóművészeti Jogvédő Iroda pályázatán kiosztott támogatásokról.

A Kiscsillag frontembere szerint képmutató és kocsmai színvonalú melldöngetés szemtanúi lehetünk. Melldöngetés a morzsapartin – summázta véleményét Lovasi András Facebook-oldalán arról, hogy Majka bírálta az Artisjus és az Előadóművészeti Jogvédő Iroda pályázatán rászorultsági alapon támogatott zenészeket.

„Ez a »nehogy már XY-nak ne legyen egy csomó lóvéja« egy kocsmában simán elmegy, de nyilvános térben ezt belengetni baromi képmutató. Igazi házmestertempó ez, másrészt meg nem túl elegáns, ha az ország egyik legmenőbb, legjobban fizetett celebje mások pénztárcájában kutakodik, harmadrészt pedig nem illik renoméjukat féltő előadókat magyarázkodásra kényszeríteni. Biztosan vannak olyanok is, akiknek nem kenyérre kellett ez a támogatás, csak lehajoltak az apróért, de talán ebben az országban nem annyira meglepő, hogy a pályázati pénzek nem a leghatékonyabban hasznosulnak − bár az Artisjus és az EJI gyakorlata még mindig demokratikusabb és átláthatóbb, mint a kormányzaté. Ráadásul, ezt se felejtsük el, ezzel a támogatással nem az adófizetők zsebéből vették ki a zenészek a pénzt.”

Ahogy azt mi is megírtuk, Majka gusztustalannak nevezte, hogy olyanok is kaptak támogatást, akik megítélése szerint biztosan nem szorultak rá szociális alapon, például akik a jogdíj-kifizetések listáján évek óta az első öt között szerepelnek. Majd „az ország egyik legmenőbb, legjobban fizetett celebje” Lofti Benhamékhoz csatlakozva félmillió forintot ajánlott fel a koncertek háttérmunkásainak.

Itt pedig Lovasi András posztja:

 

Security Check Required

No Description

 

Legnépszerűbb cikkeink