Connect with us
Szent István Napok

Szent István Napok

Archív cikkek

Orbán: Budapest várhat, megduplázzák a közmunkások számát

Létrehozva:

Orbán Viktor

Legkorábban jövő hétvégén indulhat újra az élet Budapesten és környékén, brutális a gazdasági visszaesés – ezekről beszélt Orbán Viktor szokásos pénteki rádióinterjújában.

A politikusokat és az újságírókat is fenyegeti az a veszély, hogy mivel hónapok óta foglalkoznak a koronvírus-járvánnyal, lassan úgy érzik, hogy szakértővé váltak. Hagyjuk meg a teret a tudósoknak, orvosoknak, hogy elkészítsék az elemzéseket, erre kell támaszkodni, ez alapján lehet döntést hozni – mondta a miniszterelnök.

Arra a kérdésre, hogy Budapesten és Pest megyében mikorra várhatók az enyhítések, úgy válaszolt, hogy ő az élet újraindításának a pártján áll, és sietne, de a zakója szárnyát a professzorok markolják erősen.

„Budapest életének újraindítása ügyében a szakemberek álláspontja az, hogy meg kell várni a koronavírus-fertőzés miatti halálozási számok csökkenését. Amíg ez nem történik meg, addig óvatosnak kell lenni a fővárosi nyitással”

– mondta. Az iskolák nyári szünet előtti újranyitásáról úgy fogalmazott, hogy el fognak rajta gondolkodni, ha tömeges igény mutatkozik rá.

A márciusi KSH-adatok az ipari termelésben 5,6 százalékos visszaesést mutatnak, ami várhatóan tovább romlik. „Az áprilisi adatok brutálisak lesznek” − jósolta a miniszterelnök, majd közölte, hogy a közmunkások számának megduplázására adott utasítást. „Készen állunk arra, hogy 200 ezer közfoglalkoztatottnak is munkát adjunk” − jelentette ki.

Legnépszerűbb cikkeink